Als ik dit nog even zou fixen

“Wat nou hé, als ik nog één lesje Bodypump in mijn avond prop? Dan zou ik pas echt trots zijn op mezelf.” 

“Zou het mij succesvol maken als ik een master Journalistiek zou gaan doen?”

“Ik moet echt nog meer boeken gaan lezen want ik weet over zoveel onderwerpen nog niet genoeg.”

Af en toe heb ik wat gedachtespinsels over het groene gras aan de overkant. Zo bedenk ik met enige regelmaat wel wat anders. Dingen die nog behaald of gedaan kunnen worden. In mijn ogen zou het afronden van die ene taak zorgen voor het ultieme voldane gevoel (en verdwijnen alle wolkjes uit de lucht). Misschien ben ik dan geen rupsje-nooit-genoeg meer? Is alles dan goed?

Het is natuurlijk niet perse gezegd dat een bepaald huis, sportritme, opleiding, vette cursus of baan mij het allergroenste gras gaan geven (en dan niet aan de overkant maar in mijn eigen voortuin). Als je te lang in deze modus blijft hangen word je er niet echt gezelliger op. Probeer daarom eens te kijken naar wat je allemaal al gedaan hebt in plaats van altijd maar meer te willen.

Gelukkig heb ik ook wel eens een ‘aha’ momentje waardoor ik mijzelf kan afremmen. Toen ik het klad van dit stukje opschreef bijvoorbeeld. Een tijdje geleden had ik mijn eerste pianoles. Vanaf kinds af aan droomde ik er al over liedjes te schrijven en mijzelf te begeleiden. Toen ik eenmaal op les zat ondervond ik dat mijzelf begeleiden niet per se een ver-van-mijn-bed show was. Ik kan pas een paar akkoorden maar a little goes a long way. Klein beginnen doet wonderen. Niet alles hoeft in dit moment te gebeuren. Niet alles hoeft perfect. Nu ga ik weer een hele wijze quote droppen: less is more. 

Ook heb ik al lang de wens om redacteur te worden bij een vet blad. Over liefdes perikelen en gezondheid in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld. Maar hey, als ik WordPress mag geloven ben ik al ‘editor’ van deze pagina. Dat is mooi. Weliswaar op amateuristische basis maar dat doet geen afbreuk aan het idee 😉

Dus, mocht jij af en toe wat zoekende zijn (is oké), onthoud dan dat het er allemaal al is. Jouw talenten en je wensen. Zoek ze alleen niet te ver buiten jezelf.

Ik schreef nog een stuk over zoekende zijn in je carrière en dealen met Imposter syndrome. Waar liggen jouw talenten en hoe kan ik het gevoel nog niet goed genoeg te zijn loslaten?

Geef een reactie