Alleen met kerst en waarom dit helemaal niet erg is

alleen met kerst

Ik slinger radio 2 aan om in de kerstvibe te komen want de feestdagen staan weer voor de deur. Bomen zijn voorzien van kleurrijke versiersels, de foute kersttruien mogen weer uit kast en aanstekelijke kersthits zijn overal te horen (om nog maar te zwijgen over de chaos in de supermarkten). Elvis zijn kerstjingle klinkt door mijn kamer. “It’ll be lonely this Christmas, without you to hold.” Oh shit, moet ik me zorgen gaan maken? Denk ik vervolgens op mijn gemakkie First Dates aan te zetten, nou, hier winden ze er ook geen doekjes om. In de kersteditie wordt haarfijn benadrukt dat niemand alleen mag zijn tijdens de kerst. Alright, nu weet ik het wel, ik ben alleen. Now what? Valt het alleen-tijdens-de-kerst-dilemma al te Googelen? Neem stille nacht in ieder geval niet al te serieus mocht je klachten ervaren. Als ik de TV en de muziek moet geloven is het een dilemma dat enorm leeft. Vraagt dit om damage control? Of omarm ik het? So this is Christmas and what have I done?

alleen met kerst

 

Kijk. Ik zou in theorie mijn Happn matches kunnen benaderen of ze toevallig zin hebben in een gemêleerd familie-gezelschap op tweede kerstdag. Zeg maar, een one-night-kerst-date of iets dergelijks. Klinkt als een nieuw fenomeen? De andere optie, is met kerst lekker single blijven want ja, wie wil dit eigenlijk niet? Hazes zong ooit “ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren. De straf die ik verdiend heb zit ik uit.” Ik zit hem ook uit, maar dan het feestje natuurlijk. Dit is waarom iedereen single zou moeten zijn tijdens de kerst!

Mister gourmet

Wanneer mijn tante vraagt tijdens het kerstdiner “goh, weer alleen dit jaar?” zeg ik volmondig “ja!” Om me vervolgens te richten op mister gourmet: ik kan me geen beter gezelschap wensen. Ik hoef me gelukkig niet te generen voor de schoonfamilie dus ik neem nog een stukje kerststol (kijk mij eens zondigen). Verder is het ook wel prettig dat ik niet perse hoef te socializen dus ik zit naast mijn favoriete metgezel, mijn neef.

Hij spreekt de kerstplanning met zijn vriendin door en wat is het weer passen en meten dit jaar. Aan zijn houding te zien lijkt hij zelfs een tikkeltje gestrest. Hij mag dan ook geen druppel te veel alcohol aanraken want ja, men moet nog naar de andere kant van de familie. Over een straf uitzitten gesproken.

De cliché foto voor de dennenboom sla ik over. Wie heeft daar überhaupt nog zin in na een uitgebreid diner. Al denk ik er wel over om nog een kléin hapje tiramisu mee te nemen in een doggy bag. Ik bedoel maar, ik heb ook recht op een tweede portie. Niet waar?

Netflix & Chill

Laat ik mijn kerstplanning ook eens nagaan. Het gaat om een bescheiden planning wat dat betreft maar ik ben er wel erg content mee: Netflix en chill, even bijkomen van de culinaire hoogstandjes en naar de kroeg met de girl gang in mijn hometown. Over de niet-ellende wegdrinken gesproken.

Struinend op het wereld wijde web zie ik dat Steffi en Roel na een succesvol seizoen Boer Zoekt Vrouw gezamenlijk de kerst vieren. Cute! Ik ben nog steeds groot fan. Misschien zou ik ook een kaart kunnen sturen naar mijn vrienden en familie. Gewoon, geen uitgebreide kerstwens maar een vrij gezellige kerstkaart. Iets in de trant van: ‘get ready to flamingle op de X-mas jingle!’ Lijkt dat wat?

Geef een reactie