Short story: of je ook hobbies hebt?

Betrap jij jezelf er ook weleens op dat je met een schuin oog de vlog van je favo Youtuber aan het kijken bent, terwijl je probeert wijzer te worden door een intellectueel artikeltje te lezen in de krant en daarbij nog wat notities maakt? Blijf dan even hangen!

Hobbies: wat verstaan we daar onder? Dat zijn toch van die dingen die je doet om te ontspannen en je verstand op 0 te krijgen. Maar, wat nou hé, als je schrijven, zingen, foto’s maken, yoga, fitness, wielrennen, piano spelen, hardlopen, Heel Holland Bakt kijken, zelf bakken en lezen (of een audioboekje) leuk vindt!??? Af en toe heb ik zo’n bui, zin om wat leuks te doen maar dan kan ik niet kiezen. Dus ga ik alles maar doen. Heel functioneel voor de ontspanning hoor: even in één yoga-pose hangen en met één vinger op de piano. Vervolgens nog ff tien minuutjes van m’n favoriete serie. Note to self: misschien tóch maar leren kiezen voor één boek, één mega relaxte hobby en hier wat langer in opgaan. Want ja, dat scheelt toch wel weer stukkie keuzestress. Morgen een nieuwe dag, zoals moeders dat altijd zei! Oja, onthoud ook dat je hobbies doet omdat jíj er plezier uit hoort te halen en niet om je te profileren of om te laten zien hoe vet je wel niet bent, met al jouw talenten en trucs. We krijgen die vraag natuurlijk vaak genoeg op een partijtje, “enne wat doe jij in je vrije tijd zoal?” Laat ik nog maar eens met een cliché gooien, je bent namelijk nu al heel erg cool of je nu van breien houdt, aan curling doet óf het liefst een seizoen The Sinner consumeert wanneer je dag vrij hebt.

hobbies

Geef een reactie